Podnikání

Udržitelnost


Recyklace

Žijeme v době, kdy máme k dispozici všemožné zboží různých kategorií, protože jestliže se nevyrábí u nás, tak jej není problém přivést klidně třeba z Číny. Navíc řada spotřebního zboží je za nízkou cenu, takže když se po chvíli rozbije či už nemá využití, tak není problém jej vyhodit a koupit nové. Ovšem poukazuje se na to, že tento přístup není moc ideální, protože zatěžuje naši planetu.

plastové víčko

Nedej bože, když někdo vyhodí takové plasty do oceánu, což má velmi negativní důsledky. Proto se více dbá na to, aby nám výrobky vydrželi delší dobu a když už se mají vyhodit, tak aby bylo možné je recyklovat a vyrobit z nich zase něco nového. Když už jsme zmínili plasty, tak z recyklátu sice nejdou vyrobit vysoce namáhané součástky, protože nemá tak dobré vlastnosti jako materiál základní, ovšem na spoustu různého boží bohatě dostačuje. Potíž je však v tom, že recyklát stojí mnohdy to, co materiál nový, proto se zas až tolik nepoužívá.

Fotovoltaika

Dalším výrazným bodem, jak můžeme prospět životnímu prostředí je získávat elektřinu z obnovitelných zdrojů, protože ty mají rozhodně nižší zátěž než spalování uhlí, což vypouští do ovzduší určité emise. Samozřejmě situace se zlepšila, protože tyto elektrárny i další firmy využívají filtry, a navíc jsou kontrolovány, takže nemůžou překračovat limity. Když se však vrátíme k obnovitelným zdrojům, tak využíváme geotermální teplo, vodu, elektřinu a vítr.

panely na střeše

Pro obyčejného člověka, který vlastní třeba dům je nejčastěji nejvýhodnější využít energii ze slunce, protože můžeme dát na střechu fotovoltaické panely a ty se společně s celým systémem postarají o zajištění dodávky elektrické energie až do Vašich zásuvek. Pokud využijete projektu FVE, tak se profesionálové postarají o zajištění systému přesně pro Vás, aby měl co nejlepší návratnost. Navíc na tento systém můžete získat dotaci, čímž se pro Vás pořizovací náklady rapidně sníží.